М'ясо - швидкопсувний продукт, причому зробити товар несвіжим можуть не лише умови та час зберігання, але й неправильне освітлення. Якщо освітлення для м'ясної вітрини підібрані без урахування нюансів, навіть найсвіжіша вирізка виглядатиме такою, що залежалася.

Призначення підсвічування в продуктових відділах - зберегти свіжість товару і показати візуальну привабливість. Простіше кажучи, зробити продукти апетитніше. Перш ніж відкрити м'ясний магазин, треба правильно підібрати освітлення. У відділах із м'ясною продукцією застосовуються спеціальне освітлення.

Яке світло не підходить для підсвічування м'яса?

  •  Холодне світло, колірна температура – від 4500K і вище. М'ясо буде виглядати перемороженим, з сіруватим і навіть зеленуватим відтінком.
  • Освітлення з низьким індексом кольоропередачі Ra - до 70-80 одиниць.

Нормальний колір свіжого м'яса - червоний, прилади з низьким індексом кольоропередачі спотворюють натуральний вид продукту.

Компанія SVL пропонує спеціальні освітлювальні прилади для підсвітки м'ясної продукції. Це можуть бути трекові світильники, led стрічка від Rishang, або лінійні світлодіодні модулі, які можна інтегрувати в холодильне обладнання. У цих виробах використовуються світлодіоди зі спеціальним спектром, які мають посилену складову червоного спектра,  в той час як синя складова навпаки зменшена.