В цьому проєкті необхідно було створити освітлення зали нарад із застосуванням світлодіодного освітлення, можливістю дімування світильників за групами та роботою за заздалегідь підготовленими сценаріями.
Для виконання проєкту використовувалися три види світильників різних виробників наших партнерів, а також RGB (підсвічування колон та плінтусів), біле (підсвічування карнизів) та синє (підсвічування карти) світлодіодна стрічка компанії RISHANG. Система керування була розроблена нашими спеціалістами з урахуванням вимог замовника.

Так як усі світильники були обладнані драйверами, керованими за протоколом DALI, саме він і був обраний за основу системи управління. Система управління складається з елементів управління компанії SUNRICHER, і включає:

Контролер дозволяє виконувати все налаштування як безпосередньо з панелі, так і за допомогою спеціального програмного забезпечення на ПК. Налаштування з панелі може виконуватись будь-яким користувачем, який вивчив інструкцію з використання. Щоправда, це займає трохи більше часу, ніж при програмуванні з ПК. Замовник попросив, щоб налаштування було виконано нашими фахівцями.
У ході налаштування всі світильники були розбиті на групи та було створено 8 сценаріїв освітлення за бажанням замовника:

  • освітлення з різною інтенсивністю (100, 80, 50, 30%),
  • освітлення для перегляду відео з проєктора,
  • сценарії з різними кольорами RGB під колір національних прапорів,
  • крім того, передбачено увімкнення сценаріїв дистанційно з клавішної панелі, встановленої віддалено від основної панелі.

У ході експлуатації замовник зможе з панелі вмикати та вимикати світло, включати необхідний сценарій, за бажання змінити інтенсивність світла вручну в будь-якому світильнику чи групі, переналаштувати сценарії або створити новий (до 15) або створити сценарій для роботи за розкладом.