З допомогою піксельної світлодіодної стрічки можна створювати унікальні світлові динамічні світлові ефекти. Але підключення піксельних світлодіодних стрічок має особливості, які потрібно враховувати:

     1. Додержуйтесь напрямку передачі даних вказаному стрілками на стрічці. Стрілками вказаний напрямок від контролера. Або від першого до останнього пікселя.

     2. Не подавайте на стрічку живлення більше від номінального, яке вказано на стрічці (5V, 12V, 24V).

     3. Не підключайте послідовно живлення двох та більше стрічок (5м у рулоні). При з’єднанні двох та більше стрічок проводи DATA та GND підключаються з виходу однієї   стрічки до виходу другої, а живлення підключається до кожної стрічки окремо.

     4. Якщо блок живлення розташований на деякій відстані від стрічки, потрібно враховувати падіння напруги в проводі подачі живлення, та вибирати правильний переріз   проводу. Якщо падіння напруги буде занадто велике стрічка не буде працювати, або працюватиме не стабільно. Краще всього блоки живлення встановлювати   максимально  близько до стрічки.

     5. Переріз проводу подачі живлення вираховується так само, як і для стандартних світлодіодних стрічок. Можна використовувати для цього спеціалізовані мобільні   додатки або програми для ПК.



Якщо напруга живлення стрічки та контролера однакові, можна використовувати один БЖ.




   

      Рис. 1. Схема підключення стрічки з одним БЖ.



Контакт «+» в цьому випадку між стрічками не з’єднується.





   

       Рис. 2. Схема підключення стрічки з 2 БЖ.

     6. Сигнал управління передається двома проводами «DAT»та «-». При підключенні тільки одного «DAT» стрічка працювати не буде.

     7. В деяких чіпах сигнал управління передається по двох проводах «DAT» та «CLK».А в випадку використання стрічки з сигналом управління DMX«DAT+» та   «DAT-».Звертаємо увагу, що б контролер підтримував тип чіпу, який використовується в стрічці.

     8. Якщо відстань від контролера до стрічки, або від одної до другої стрічки перевищує декілька метрів (на практиці більше 5м) використовуйте екранований провід.   Можна використовувати провід для комп’ютерних мереж UTP (вита пара).

     9. Передавати сигнал по такому проводу можливо на відстань до 70 м, та залежить від типу та якості компонентів, які використовуються, як в стрічці та контролері, так і   в  самому проводі.

  


 

                                                                                                      Рис. 3. Схема підключення з використанням проводу UTP.

     10. При необхідності збільшення передачі сигналу на більші відстані (до 200м) використовують конвертори сигналу TTLвRS485 зі сторони контролера та RS485 вTTL зі   сторони стрічки.

     11. Якщо підключити до контролера дві стрічки паралельно, вони будуть працювати синхронно. При необхідності підключити більшу кількість стрічки, яка повинна   працювати синхронно, для кращої синхронізації та збільшення потужності, використовуйте спліттер сигналу. Він має один вхід, та декілька виходів сигналу.Наприклад: SPI   усилитель сигнала SP901E.

     12. До контролера з одним вихідним портом можна підключити стрічку з кількістю 1024 пікселів. Якщо потрібно підключити більшу кількість пікселів, використовуйте   контролери з декількома вихідними  портами.

     13. Звертаємо увагу на такий важливий показник як кількість пікселів на один метр стрічки. Кількість пікселів визначається кількістю чіпів. До одного чіпа може бути   підключений один чи декілька світлодіодів. Від цього залежить довжина одного сегменту. Чим більша кількість пікселів в 1 м стрічки, тим краща картина візуальних   ефектів, але менша довжина стрічки. Крім того більша кількість пікселів потребує збільшення кількості обладнання.