У цій статті хотілося б трохи розкрити процеси, що відбуваються при виборі замовником SMART стрічки для створення візуальних ефектів.

Почати варто з того, що в абсолютній більшості випадків у замовника немає чіткої картини того, що він хоче побачити. І добре, коли дизайнер може зробити потрібну візуалізацію, подекуди навіть і цього немає.
У випадку з CLOUD:MARK 1 у нас була статична візуалізація, що вже добре, адже ми вже мали кольорову гамму. Ще кілька уточнюючих запитань, і ми зрозуміли, як має рухатися напис.


Далі за справу взявся наш інженер.

Було визначено, що має використовуватися стрічка.
Для реалізації проєкту використана SPI стрічка 5050-60-IP20-RGB/SMART-12-24 (chip WS2811) з розподільною здатністю 10 пікселів на метр у кількості 240м.
75 вертикальних ліній довжиною 3.2м на відстані 20см одна від одної. Всього 2400 пікселів. Розподілено на чотири ділянки, кожна з яких підключена до окремого порту чотирьох портового контролера YM-802-SE.
Після отримання точних розмірів (а для SMARTстрічок це дуже важливо), була накреслена схема монтажу для електрика на місці. І поки електрик монтував профіль та стрічку, наш спеціаліст займався створенням програми для контролеру, щоб отримати потрібний ефект на виході.
Монтаж обладнання виконано місцевими спеціалістами по наданим нами схемам, рекомендаціям, та під нашим дистанційним контролем. Фінальний етап налаштування обладнання відбувався вже за нашої безпосередньої присутності в Ужгороді, дистанційно цього зробити не вийшло. Тому можливість шеф-нагляду за монтажем також має бути передбачена.

Ось так в кілька рядків помістилися три місяці, що пройшли з моменту першого запиту від нашого партнера FAZA STORE до задоволеного обличчя замовника.